Η ΜέλισσαΜελισσοκομία, η μέλισσα και τα προϊόντα της
ΜέλιΒασιλικός ΠολτόςΓύρηΠρόποληΚερίΔηλητήριοΕπικονίαση
Μέλι Ταϋγέτου, Χαράλαμπος Φωτόπουλος

Μέλι Ταϋγέτου

Ιστορικό
Το 1980 ο Μιχάλης Χ. Φωτόπουλος μαζί με τη σύζυγό του Μαρία Φωτοπούλου ξεκίνησαν δειλά- δειλά ως ερασιτέχνες έχοντας πέντε κυψέλες στον κήπο του σπιτιού τους στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας. Παρήγαγαν μέλι ίσα-ίσα για τις ανάγκες της οικογένειάς τους ,για τα τρία παιδιά τους τη Χριστίνα ,την Αντωνία και το μικρότερο Χαράλαμπο και για να φιλεύουν τους συγγενείς και τους αγαπημένους φίλους. Ο Μιχάλης και η Μαρία αποφάσισαν μετά από λίγα χρόνια, από ερασιτέχνες να γίνουν επαγγελματίες παραγωγοί μελιού για να μοιραστούν την υπέροχη γεύση και θρεπτική αξία του μελιού και με όλους τους συνανθρώπους τους. Έτσι το 1983 οι πέντε κυψέλες είχαν γίνει 200 και μεταφέρθηκαν από τον κήπο του σπιτιού τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης και στα βουνά του Ταϋγέτου.
Το 1984 έγιναν ενεργά μέλη στη Λαϊκή αγορά των Αθηνών. Η άριστη ποιότητα των προϊόντων τους, τους έκανε να αποκτούν συνέχεια καινούριους πελάτες με σταθερή αξία τους παλιούς. Όλους του γλύκαιναν και τους χάριζαν απλόχερα τα ευεργετικά οφέλη του μελιού και των υπολοίπων αγνών προϊόντων τους (γύρη, βασιλικός πολτός, και τα ευωδιαστά βότανα του βουνού).Το 1994 ο υιός Χαράλαμπος Φωτόπουλος αναλαμβάνει την επιχείρηση, ενώ έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια μελισσοκομίας και έχει πάρει τις κατάλληλες γνώσεις για το επάγγελμα, οι οποίες μαζί με την τέχνη των γονιών του συνθέτουν το μυστικό της επιτυχίας. Οι γονείς συνεχίζουν μέχρι και σήμερα με πολλή όρεξη και μεράκι να παράγουν το μέλι και όλα τα παράγωγά του, μεγαλώνοντας την επιχείρηση και παίρνουν μέρος σε μεγάλες γιορτές μελιού. Είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στο σύλλογο Κερατέας και στο συνεταιρισμό μελισσοκόμων Καλαμάτας. Ασχολούνται με τη χονδρική και τη λιανική πώληση των προϊόντων τους. Ο Μιχάλης και η Μαρία Φωτοπούλου βάζουν την τέχνη και ο Χαράλαμπος Φωτόπουλος παρέχει τη δυνατότητα να γευτείτε τα αγνά και υγιεινά προϊόντα της ορεινής Μεσσηνίας.

Κύρια Μελισσοκομική δραστηριότητα:
Η παραγωγή, συσκευασία και το εμπόριο μελισσοκομικών προϊόντων.

Μελισσοκομικά προϊόντα:
- Μέλι(Ανθέων, Θυμαρίσιο, Ελάτης, Ρείκι, Πορτοκαλιού)
- Βασιλικός πολτός
- Γύρη
- Πρόπολη
- Κερί
- Κερήθρες
- Παστέλια όλο μέλι
- Υγρό αδένων κεντριού - δηλητήριο - μέλισσαςΜήνυμα παραγωγού:

Η μελισσοκομία Φωτόπουλος «Μέλι Ταϋγέτου» έχει πιστοποιηθεί με ISO 22000:2005 για την παραγωγή, συσκευασία και το εμπόριο μελισσοκομικών προϊόντων από τις 8 Ιανουαρίου του 2009. Η πώληση των προϊόντων μας γίνεται χονδρική ή λιανική. Η λιανική γίνεται στην Β΄ Λαϊκή αγορά Αθηνών στα παρακάτω σημεία: Δευτέρα στο Ίλιον, Τρίτη στα Σούρμενα, Άνω Γλυφάδα, Τετάρτη στην Κηπούπολη, Περιστέρι, Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο, Ίλιον, Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα, Παλαιό Φάληρο και το Σάββατο στην Πετρούπολη, ενώ η χονδρική σε επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διακριτικός Τίτλος: Μέλι Ταϋγέτου
Όνομα: Χαράλαμπος Φωτόπουλος
Διεύθυνση Μελισσοκομείου: Ακριτοχώρι Μεσσηνίας
Τηλέφωνο Μελισσοκομείου: 27250 61442
Διεύθυνση Αποθηκών: Άνω Λιόσια Αττικής
Τηλέφωνα Αποθηκών: 210 2475862, 210 5023330
Κινητό Τηλέφωνο: 6972600746
e-mail: melixaris@yahoo.gr
Website: http://www.melifotopoulos.gr


Κατάλογος
 

www.melissokomia.com | e-περιοδικό για την Μελισσοκομία, την Μέλισσα και τα προϊόντα της.

Παραγωγοί έμποροι συνεταιρισμοί
Εξοπλισμοί, εργαλεία, μηχανήματα
Μελίσσια, Κυψέλες, Κηρήθρες
Τροφές, Βιταμίνες, Φάρμακα
Συσκευασία μεταφορά αποθήκευση
Αναλύσεις έλεγχοι, πιστοποιήσεις
Γεωπόνοι εντομολόγοι, Κτηνίατροι
Μελέτες, Επιδοτήσεις αναπτυξιακά
Πατέντες ευρεσιτεχνίες καινοτομία
Σεμινάρια - Ημερίδες - Εκθέσεις
Εκδόσεις, Βιβλία, Περιοδικά


Σύνθετη Αναζήτηση


Σύνθετη Αναζήτηση
Μέλι Ταϋγέτου, Χαράλαμπος Φωτόπουλος

Μέλι Ταϋγέτου, Χαράλαμπος Φωτόπουλος

Μέλι Ταϋγέτου, Χαράλαμπος Φωτόπουλος

Μέλι Ταϋγέτου, Χαράλαμπος Φωτόπουλος

   
Μέλι Ταϋγέτου, Χαράλαμπος Φωτόπουλος Θεματική Κάλυψη: Ο κλάδος της Μελισσοκομίας στην Ελλάδα, Φυσιολογία της Μέλισσας, Συγκρότηση εγκατάστασης μελισσοκομείου, Η επιθεώρηση της κυψέλης, Η παραγωγή βασιλισσών, Μέθοδος με δύο βασίλισσες, Σμηνουργία, Ο τρυγητός του μελιού, Το μπλοκάρισμα του γόνου, Τα προϊόντα της μέλισσας(Μέλι, Βασιλικός Πολτός, Γύρη, Πρόπολη, Κερί, Δηλητήριο), Ασθένειες του γόνου και των μελισσών, Εχθροί των μελισσών - Κηρόσκωρος - Σφήκες, Ποιότητα του μελιού, Τυποποίηση, Εμπορία - Συσκευασία, Διάθεση του μελιού, Διερεύνηση αγοράς, Βιβλιογραφία.
                                                                      
Θράκη Μακεδονία Ήπειρος Θεσσαλία Στερεά Ελλάδα Αττική Πελοπόννησος Κρήτη Ν. Ιονίου Ν. Β/Α Αιγαίου Εύβοια Κυκλάδες Δωδεκάνησα Κύπρος Εικόνες Βίντεο Διεθνή Ιστολόγια Forums Χρήσιμα Επικοινωνία Αποποίηση Ευθύνης - Όροι Χρήσης Διαφήμιση