Η ΜέλισσαΜελισσοκομία, η μέλισσα και τα προϊόντα της
ΜέλιΒασιλικός ΠολτόςΓύρηΠρόποληΚερίΔηλητήριοΕπικονίαση
Βασιλικός Πολτός «το γάλα των μελισσών»

Αγγελική Βαφία

Η Αγγελική Βαφία γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Ψυχολογία. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε μεγάλα Αθηναϊκά εκπαιδευτήρια.
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο χώρο του βιβλίου το 1986 με τα βιβλία «Ζωγραφίζω, τι χαρά!» και «Το βιβλίο που αγαπώ». Ακολουθούν το 1989 τα βιβλία «Σήματα, Ταμπέλες, Πινακίδες», «Ο κόσμος των ήχων» και «Κάνω Πειράματα». Το 2006 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις «Δρόμων», το βιβλίο της «Της γης τ' αγριολούλουδα».
Κατά καιρούς συνεργάστηκε με παιδικά περιοδικά κι εφημερίδες όπως ο «Χαρταετός» και το «Αερόστατο» -έκδοση του Υπουργείου Παιδείας για τα Ελληνόπουλα της διασποράς.
Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με τη μελέτη της άγριας χλωρίδας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας της Φύσης» από το 1998.
.

τα αγριολούλουδα της γης Αγγελική Βαφία

[Οπισθόφυλλο από το τελευταίο της βιβλίο]
Τα αγριολούλουδα της πατρίδας μας είναι για τα παιδιά ένας κόσμος όμορφος, μαγευτικός αλλά ανεξερεύνητος, γιατί δεν είχαν ποτέ τον χρόνο ή το κίνητρο ν' ασχοληθούν μαζί τους.
Στο βιβλίο αυτό, οι μικροί αναγνώστες, θα γνωρίσουν πολλά από τα αγριολούλουδα που συναντούν γύρω τους, στους περιπάτους τους στην εξοχή, αλλά και στις άκρες των δρόμων της πόλης. και θα μάθουν μερικά από τα μυστικά τους. Πως είναι δηλαδή ένα λουλούδι, πως φυτρώνει μόνο του, πως ζει κι ανθίζει χωρίς καμιά φροντίδα, με ποιους τρόπους πολλαπλασιάζεται και άλλα πολλά.
Κάποιοι από τους μύθους, που οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν για τ' αγριολούλουδα, περιέχονται στο βιβλίο και θα γοητεύσουν τα παιδιά που θα τους διαβάσουν.
Το σημαντικότερο όμως, είναι το μήνυμα που η συγγραφέας προσπαθεί να περάσει στην εύπλαστη παιδική ψυχή κι αυτό το μήνυμα είναι: Γνωρίστε τα αγριολούλουδα και αγαπήστε τα. Προστατέψτε τη Φύση!.

Προτεινόμενη ηλικία 6-106 ετών.

Εξώφυλλο:
Σύνθεση από αγριολούλουδα
Φωτογραφίες: Αγγελική Βαφία - Γιάννης Γιαννικάκης

 

 
Κατάλογος
 

www.melissokomia.com | e-περιοδικό για την Μελισσοκομία, την Μέλισσα και τα προϊόντα της.

Παραγωγοί έμποροι συνεταιρισμοί
Εξοπλισμοί, εργαλεία, μηχανήματα
Μελίσσια, Κυψέλες, Κηρήθρες
Τροφές, Βιταμίνες, Φάρμακα
Συσκευασία μεταφορά αποθήκευση
Αναλύσεις έλεγχοι, πιστοποιήσεις
Γεωπόνοι εντομολόγοι, Κτηνίατροι
Μελέτες, Επιδοτήσεις αναπτυξιακά
Πατέντες ευρεσιτεχνίες καινοτομία
Σεμινάρια - Ημερίδες - Εκθέσεις
Εκδόσεις, Βιβλία, Περιοδικά


Σύνθετη Αναζήτηση


Σύνθετη Αναζήτηση

   
Ελληνικό Μέλι Θεματική Κάλυψη: Ο κλάδος της Μελισσοκομίας στην Ελλάδα, Φυσιολογία της Μέλισσας, Συγκρότηση εγκατάστασης μελισσοκομείου, Η επιθεώρηση της κυψέλης, Η παραγωγή βασιλισσών, Μέθοδος με δύο βασίλισσες, Σμηνουργία, Ο τρυγητός του μελιού, Το μπλοκάρισμα του γόνου, Τα προϊόντα της μέλισσας(Μέλι, Βασιλικός Πολτός, Γύρη, Πρόπολη, Κερί, Δηλητήριο), Ασθένειες του γόνου και των μελισσών, Εχθροί των μελισσών - Κηρόσκωρος - Σφήκες, Ποιότητα του μελιού, Τυποποίηση, Εμπορία - Συσκευασία, Διάθεση του μελιού, Διερεύνηση αγοράς, Βιβλιογραφία.
                                                                      
Θράκη Μακεδονία Ήπειρος Θεσσαλία Στερεά Ελλάδα Αττική Πελοπόννησος Κρήτη Ν. Ιονίου Ν. Β/Α Αιγαίου Εύβοια Κυκλάδες Δωδεκάνησα Κύπρος Εικόνες Βίντεο Διεθνή Ιστολόγια Forums Χρήσιμα Επικοινωνία Αποποίηση Ευθύνης - Όροι Χρήσης Διαφήμιση